Stengs op weg naar Charlotte FC

'Groot nieuws: Stengs hard op weg naar Feyenoord-uitgang'

10 augustus om 23:11
Laatste update: 10 augustus om 23:19

Calvin Stengs is hard op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De Telegraaf meldt zaterdagavond dat de Rotterdammers een akkoord hebben bereikt met het Amerikaanse Charlotte FC over een transfer van de 25-jarige spelmaker.

Stengs kan in de Verenigde Staten een contract voor vier seizoenen tekenen. Charlotte is bereid om ruim acht miljoen euro te betalen voor Stengs en volgens de ochtendkrant gaat Feyenoord daarmee akkoord. De bal ligt nu bij Stengs. De middenvelder annex aanvaller hakt op korte termijn de knoop door of hij op deze leeftijd de stap naar Amerika wil zetten.

'In feite hoeft Stengs alleen maar 'ja' te zeggen, want uit het ultieme voorstel van Charlotte FC bleek al dat de persoonlijke voorwaarden geen probleem zullen vormen', klinkt het. Stengs gaat zich de komende dagen verdiepen in de stad en de club Charlotte, alvorens hij bepaalt of hij akkoord gaat. Stengs moet bij Charlotte de best betaalde speler worden.

Charlotte FC werd in 2019 opgericht en maakt sinds 2022 deel uit van de Major League Soccer, het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Charlotte heeft Stengs een hoop te bieden. De stad wordt in Amerika beschouwd als de op vier na beste stad om te leven.

Stengs speelt sinds de start van vorig seizoen bij Feyenoord, dat zes miljoen euro neerlegde bij OGC Nice. De Franse club huurde hem één seizoen uit aan Royal Antwerp FC. Stengs speelde tot dusver 44 officiële duels voor Feyenoord, waarin hij acht keer scoorde en achttien assists gaf. Zaterdag ontbrak hij tegen Willem II wegens ziekte.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!