Sauer op huurbasis naar NAC Breda

'Feyenoord en NAC doen zaken: huurdeal rond, keuring volgt'

10 augustus om 20:46
Laatste update: 11 augustus om 07:04

Feyenoord laat Leo Sauer vlieguren maken bij NAC Breda. Zowel 1908 als Voetbal International meldt dat de tijdelijke overgang zo goed als beklonken is.

Het is de bedoeling dat Sauer voor één seizoen wordt verhuurd aan NAC, dat geen optie tot koop bedingt. Begin volgende week moet de achttienjarige aanvaller gekeurd worden in Breda, waarna de deal wereldkundig wordt gemaakt. Zaterdag zat Sauer al niet meer bij de selectie van Feyenoord tegen Willem II (1-1). 'Dat had niet alleen te doen met een hele lichte blessure, maar ook met voorzorgsmaatregelen', schrijft 1908.

NAC had geduchte concurrentie in de strijd om de handtekening van Sauer. Naast andere clubs uit Nederland waren er ook clubs uit Tsjechië, België en Oostenrijk geïnteresseerd in de diensten van de Slowaak. In Breda moet Sauer dit seizoen met NAC handhaving zien te realiseren.

Dit seizoen kwam Sauer niet voor in de plannen van Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord. Onder Arne Slot speelde de aanvaller vijftien officiële duels, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!