FC Twente verslaat NEC

FC Twente heeft eerste drie punten van het seizoen binnen door zege in Nijmegen

10 augustus om 20:42

FC Twente heeft de eerste zege van het Eredivisie-seizoen te pakken. De ploeg van trainer Joseph Oosting moest op bezoek bij NEC flink aan de bak, maar staat na negentig minuten voetballen aan de goede kant van de stand: 1-2.

Voor Twente was het seizoen al begonnen door de voorrondes van de Champions League, voor NEC was het de eerste officiële wedstrijd. Bij de bezoekers startte aanwinst Sam Lammers en de spits schoot uit de startblokken. Na acht minuten spelen in het Goffertstadion zette hij Twente op voorsprong. Aan de treffer ging geweldig voorbereidend werk van Sayfallah Ltaief, een andere aanwinst, vooraf.

Twente kon twintig minuten genieten van de intikker van Lammers. Iets voor het halfuur kwam NEC langszij en dat was op dat moment niet onterecht. Een inzet van Kodai Sano met het hoofd was doelman Lars Ünnerstall te machtig. De Duitse keeper kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar kon een doelpunt niet voorkomen.

Nog voor rust leek Twente de leiding weer te nemen. Uit een corner kopte Daan Rots op de lat, waarna Bas Kuipers de bal uit de rebound op zijn hoofd kreeg. De van Go Ahead Eagles overgekomen back knikte de bal vanaf een halve meter op miraculeuze wijze óók tegen de lat. Tien minuten na rust viel de tweede Twente-goal dan alsnog. Verdediger Alec Van Hoorenbeeck kon uit een hoekschop helemaal vrij raak koppen.

In plaats van een offensief van NEC, was Twente in het restant van de tweede helft de bovenliggende partij. De 1-3 viel niet meer, wel trok de ploeg van Oosting de zege over de streep. Komende dinsdag komen de Tukkers alweer in actie. In de return tegen RB Salzburg moet een 2-1 nederlaag omgedraaid worden om de play-offs van de Champions League te bereiken.