'Go Ahead Eagles wil Oliver Antman'

'Go Ahead wil oud-Groninger weer naar Eredivisie halen en heeft recordbedrag over'

10 augustus om 13:53

Go Ahead Eagles werkt aan de komst van oud-FC Groningen-speler Oliver Antman, zo bevestigt Voetbal International. De Fin werd in 2023 nog voor een half seizoen verhuurd aan de Trots van het Noorden en kan deze zomer zijn rentree in de Eredivisie gaan maken.

Antman moet overkomen van het Deense FC Nordsjaelland, dat de aanvaller in 2018 oppikte uit zijn geboorteland Finland. Antman sloot in eerste instantie aan in de jeugdopleiding van de Denen, maar debuteerde niet veel later in het eerste elftal. Afgelopen winter werd hij voor een halfjaar verhuurd aan Groningen.

In De Euroborg kwam Antman tot elf Eredivisie-wedstrijden, waarin hij tweemaal het net wist te vinden. Toen hij dit seizoen terugkeerde in Denemarken wist de vleugelspeler uit te groeien tot basisspeler bij Nordsjaelland. Het huidige seizoen staat de teller op één goal en één assist in drie competitiewedstrijden, wat hem interesse van Go Ahead Eagles opleverde.

In Deventer komt Antman met Dennis van der Ree, destijds trainer van Groningen en nu assistent van Paul Simonis, een oude bekende tegen. De Fin kan de vierde zomerse versterking worden van Go Ahead. Eerder werden Julius Dirksen, Calvin Twigt en Mathis Suray al aangetrokken. Antman moet de club volgens Deense media anderhalf miljoen euro gaan kosten, wat hem direct een recordaankoop zou maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!