Ajax en Marseille akkoord over transfer Rulli

'Ajax en Marseille zijn eruit: eerste grootverdiener vertrekt snel uit Amsterdam'

10 augustus om 11:07
Laatste update: 10 augustus om 11:12

Ajax en Olympique Marseille hebben het papierwerk rond de overstap van Gerónimo Rulli in orde gemaakt. De Fransen wachten nog op de laatste documenten en dan wordt de overstap van de doelman officieel gemaakt.

Rulli wordt na Jeffrey de Lange de tweede keeper die vanuit de Eredivisie naar Marseille trekt. Volgens eerdere berichtgeving gaat Ajax zo’n vier miljoen euro aan de Argentijn verdienen. Daardoor maken de Amsterdammers wel verlies op Rulli. De doelman werd in de winter van 2023 voor acht miljoen euro overgenomen van Villarreal. Rulli had nog een contract tot de zomer van 2026.

Als het aan Ajax ligt is het vertrek van Rulli slechts een voorproefje op deze transferzomer. Technisch directeur Alex Kroes wil zijn selectie graag versterken, maar hij gaf al meermaals aan dat daarvoor eerst spelers verkocht zullen moeten worden. De salarishuishouding van Ajax moet drastisch omlaag. Rulli verdiende een vorstelijk salaris bij Ajax en zetten de Amsterdammers een eerste stap in dat doel.

Rulli was in Amsterdam al een tijdje niet meer de eerste man tussen de palen. Na een blessure halverwege vorig seizoen verloor hij zijn basisplek aan Diant Ramaj. Sinds het begin van dit seizoen is de Duitser die plek ook kwijtgeraakt. Francesco Farioli kiest voor Remko Pasveer als eerste doelman. Ramaj is daardoor ontevreden en lijkt ook te willen vertrekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!