Kraay reageert verbaasd op Teze-soap: 'Hij laat zich gek maken'

Kraay: 'Ik had absoluut niet verwacht dat Teze zich gek zou laten maken'

10 augustus om 07:45
Laatste update: 10 augustus om 08:45

Hans Kraay jr. heeft zich verbaasd over de situatie rondom Jordan Teze. Volgens de analist heeft de PSV-verdediger zich gek laten maken door buitenstaanders. Desondanks lijkt Teze weer in genade aangenomen te worden in Eindhoven.

"Ik had absoluut niet verwacht dat Teze zich gek zou laten maken door zaakwaarnemers. Hele verkeerde zaakwaarnemers die er op aansturen om werk te weigeren", begint Kraay zijn relaas bij ESPN.

"Ik vind het heel slecht", gaat de analist verder. Vooral de manier waarop Teze duidelijk probeerde te maken te willen vertrekken uit Endhoven schoot in het verkeerde keelgat. "Je kunt ook weg willen na keihard te trainen en gewoon te spelen", stelt Kraay.

Ook PSV-trainer Peter Bosz was teleurgesteld in zijn pupil en sprak op een persconferentie van een 'onacceptabele situatie'. "Volledig terecht", zegt Kraay. Na excuses lijkt Teze echter weer in genade aangenomen te worden door zijn oefenmeester. "Het is makkelijker om dat te accepteren, aangezien ze anderhalve verdediger hebben", vertelt Kraay daarover. "Dan ga je makkelijker akkoord met een excuus. Ik zou er zelf niet heel erg happig op zijn. Hij laat zich gek maken. Hij heeft zelf gezegd: ik sta op de teamfoto, ik blijf. Kom op, hé."