Kraay doet onthulling over Sandler en Ajax

Kraay doet opvallende onthulling: 'Hij was héél, héél dicht bij stap naar Ajax'

9 augustus om 19:45
Laatste update: 9 augustus om 19:54

Het had weinig gescheeld, of Philippe Sandler was dit seizoen speler van Ajax geweest. Dat onthult Hans Kraay junior in De Voetbalkantine van ESPN. Een blessure gooide roet in het eten voor de 27-jarige verdediger, die bij NEC lijkt te blijven.

Sandler kende vorig seizoen een uitstekende jaargang bij NEC. In de media werd hij al in verband gebracht met een stap omhoog en die stap leek er ook te komen. "Het is nooit naar buiten gekomen, maar Ajax was zo gecharmeerd van hem...", begint Kraay. "Twee, drie dagen voordat hij geblesseerd raakte was Ajax overtuigd. Ze zouden hem twee dagen later kopen van NEC."

Op 28 april raakte Sandler geblesseerd tegen AZ. Sindsdien kwam hij door een hamstringkwetsuur niet meer in actie. "Hij heeft héél, héél dicht bij Ajax gezeten. Ook verdiend. Ik vind hem een geweldige opbouwer." Kraay heeft met Sandler te doen. "Het begint een klein beetje te lijken op Bijlow. Dat je zoveel potentie hebt, zo goed bent, maar elke keer teruggeworpen wordt door een blessure."

"Bij NEC hadden ze het hem gegund", weet Kraay. "Maar ze denken nu: blijf nog lekker een jaar of 25 hier spelen", besluit de analist met een knipoog.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!