Sutalo in beeld bij Juventus

La Gazzetta dello Sport: Ajax-verdediger Sutalo in beeld bij Juventus

9 augustus om 13:47
Laatste update: 9 augustus om 16:27

De naam van Josip Sutalo zingt rond bij Juventus, aldus La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse topclub is naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger, en ziet in de Kroaat van Ajax een goede kandidaat. Contact tussen de twee clubs is er al, want Daniele Rugani gaat zeer waarschijnlijk de omgekeerde weg bewandelen. 

Juventus wilde aanvankelijk in zee met de Franse verdediger Jean-Clair Todibo, maar hij is hard op weg naar West Ham United. Ook Riccardo Calafiori gold als een serieuze kandidaat in Turijn, maar hij is zoals bekend naar Arsenal vertrokken. In de voortdurende zoektocht is de Italiaanse topclub nu uitgekomen bij Sutalo. La Gazzetta dello Sport hangt een prijskaartje van 15 miljoen om de nek van de Kroatische verdediger. 

De interesse van in Sutalo lijkt te zijn voortgevloeid uit de gesprekken die de Amsterdammers de laatste periode hebben gevoerd met Juventus over Rugani. Ajax-trainer Francesco Farioli wil de ervaren verdediger dolgraag verwelkomen. Mogelijk is tijdens die onderhandelingen de naam van Sutalo gevallen, en heeft dat Juventus aan het denken gezet. 

De roze sportkrant noemt Sutalo 'nog niet van het hoogste niveau', maar wel zou hij beschikken over genoeg perspectief om op den duur een rol van betekenis te gaan spelen in Turijn. Ajax betaalde vorig jaar nog 20,5 miljoen euro voor hem aan Dinamo Zagreb. De Amsterdammers zijn zoals bekend druk bezig om geld te innen uit uitgaande transfers, en willen liever niet al te veel verlies maken. 

Het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax en Juventus elkaar snel weer spreken. Sowieso over Rugani, wiens transfer naar Amsterdam doorgang lijkt te gaan vinden. Mogelijk komt het onderwerp Sutalo dan ook weer aan bod.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!