Antony openhartig over prestaties

'De naam Antony hoor je voortaan alleen in relatie tot doelpunten en assists'

9 augustus om 12:19
Laatste update: 9 augustus om 16:21

Antony heeft de supporters van Manchester United beterschap beloofd. In een uitgebreid interview met The Daily Mail geeft hij aan dat hij een moeilijke tijd doormaakte in zijn leven. Dat vertaalde zich naar matige prestaties op het voetbalveld, aldus de Braziliaan.

"Geloof het of niet, maar alles wat ik meemaakte had een gevolg voor mijn prestaties op het veld. Het was erg moeilijk voor mij en mijn familie, maar ik heb ervan geleerd. Ik ben gegroeid en ben volwassen geworden", begint Antony tijdens het interview. De buitenspeler werd in 2022 voor 95 miljoen euro overgenomen van Ajax. Sindsdien is het Antony nog niet gelukt om dat prijskaartje enigszins waar te maken.

Antony wordt gevraagd naar zijn jeugd, hij geeft aan dat hij het moeilijk vindt om over zijn achtergrond en verleden in de Braziliaanse favela te praten. "Er waren tijden dat ik geen schoenen had om in te voetballen, tijden dat er niet genoeg te eten was. Ik had geen slaapkamer; ik sliep op de bank in de woonkamer. Mijn huis overstroomde als het hard regende", vertelt Antony openhartig.

Antony is vastberaden om zich komend seizoen van zijn beste kant te laten zien onder manager Erik ten Hag. De Braziliaan heeft zichzelf duidelijke doelen gesteld. "Ik stel altijd doelen. Meer doelpunten, meer assists, waar ik moet verbeteren. Voor elke wedstrijd moet ik iets op papier zetten; doelpunten, schoten op doel, dribbelen, alles. Voor nu kan ik zeggen dat je de naam Antony voortaan alleen hoort in relatie tot doelpunten en assists", besluit hij.