SC Heerenveen koopt Jacob Trenskow

Heerenveen haalt met productieve Deense aanvaller gewenste versterking in huis

9 augustus om 11:33
Laatste update: 9 augustus om 16:17

SC Heerenveen heeft vrijdag een nieuwe aanvaller gepresenteerd. Het gaat om Jacob Trenskow, die overkomt van het Zweedse Kalmar FF. Trenskow wordt in Friesland gezien als potentiële opvolger van de vertrokken Osame Sahraoui. 

De 23-jarige Trenskow heeft bij Heerenveen zijn handtekening gezet onder een contract tot voor vier seizoenen, zo maakt de Friese club bekend via de officiële kanalen. Hoeveel Heerenveen betaalt voor de vleugelaanvaller, wordt niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat hij gaat spelen met rugnummer 20, het oude nummer van de naar Lille OSC vertrokken Sahraoui. 

Trenskow genoot zijn jeugdopleiding bij het Deense Aarhus GF. In 2020 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal bij AC Horsens. Na een tussenstop bij het NSÍ Runavík en het Deense HB Køge vertrok hij naar Kalmar. Daar maakte hij dit seizoen indruk met acht doelpunten en zeven assists in 21 officiële wedstrijden. 

"Jacob is een technisch vaardige speler met een hoog rendement", aldus algemeen directeur Ferry de Haan over de Deense aanwinst. "Na het vertrek van Osame (Sahraoui, red.) wilden we graag weer een extra vleugelspeler aan onze selectie toevoegen. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons voort te zetten." Heerenveen begint het nieuwe Eredivisie-seizoen aanstaande zondag met een bezoek aan Ajax. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!