Eerdhuijzen blijft bij Sparta Rotterdam

FC Twente kan verder zoeken naar Pröpper-opvolger: 'Transfer nu afgesloten'

9 augustus om 07:40
Laatste update: 9 augustus om 09:25

Mike Eerdhuijzen speelt ook komend seizoen bij Sparta Rotterdam. De 24-jarige verdediger zag een transfer naar Birmingham City op het laatste moment afketsen, waarna FC Twente informeerde bij de Kasteelclub. Tegenover Voetbal International bevestigt Eerdhuijzen dat hij bij Sparta blijft.

Het waren roerige weken voor Eerdhuijzen. Hij was al in Engeland om zijn transfer naar Birmingham af te ronden, toch ging er een streep door de deal. "Drie weken was ik mentaal en fysiek niet honderd procent. Dan ga je ook niet volop trainen. Als je je weer goed voelt, door alle hulp die je krijgt, ga je vanzelf weer vooruitkijken, trainen én dromen", laat de verdediger optekenen.

In tegenstelling tot Eerdhuijzen heeft Tijs Velthuis, zijn concurrent bij Sparta links in het centrum, wél een transfer gemaakt. Hij verruilde Sparta onlangs voor het Italiaanse Salernitana. "Ik heb een transfer nu wel afgesloten, nu Tijs weg is", benadrukt Eerdhuijzen. "Er hangt ook een prijskaartje aan me. Het is slim om alle focus op Sparta te hebben en te kijken naar de volgende transferwindow. Ik wil niet meer nadenken. Ik heb een dikke maand gepiekerd en een mentale klap gehad. Ik wil vrij voetballen, dat is het belangrijkst."

Het betekent dat Twente kan doorschakelen. Eerdhuijzen was bij de Tukkers in beeld om het vertrek van Robin Pröpper op te vangen. Pröpper trok naar Rangers FC.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!