Farioli over Pasveer

Farioli dankt Ajax-'leider': 'Heel belangrijk om hem op het veld te hebben'

8 augustus om 23:50

Francesco Farioli vindt dat Ajax donderdagavond in Athene, vooral in de eerste helft, goed voor de dag is gekomen. De Italiaanse trainer is met name enthousiast over Remko Pasveer, die in zijn ogen op meerdere fronten erg belangrijk was. 

"In de eerste dertig minuten hadden we totale controle", vertelt Farioli voor de camera van Ziggo. "We doken heel vaak op in hun strafschopgebied, maar mistten efficiëntie. Tot aan de goal van Steven (Berghuis, red.)." In de tweede helft ging het minder, mede ook door de Griekse tegenstander. "We speelden tegen een georganiseerd en sterk team. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Dit is een belangrijk resultaat, en een optreden waaruit blijkt dat er nog veel dingen te verbeteren zijn, maar ook een optreden met een paar interessante dingen om te evalueren."

Wat Farioli waarschijnlijk ook zal evalueren, is het optreden van Pasveer. De veertigjarige doelman, die van zijn trainer opnieuw de voorkeur kreeg boven Diant Ramaj, hield Ajax een aantal keer op de been. "Remko bracht ons vandaag veel goede dingen. Met de bal in het positiespel, in de opbouw, in de momenten dat hij kort speelde of juist besloot om iets anders te doen. Hij had een paar belangrijke reddingen, en natuurlijk zijn leiderschap."

Dat laatste hield Ajax volgens Farioli overeind in Athene. "Er waren een paar momenten waarop de atmosfeer in het stadion moeilijkheden veroorzaakten voor ons. Om dan spelers als Remko, Steven en Jordan (Henderson, red.) op het veld te hebben, is heel belangrijk. We hebben veel jonge spelers, en we hebben er op z'n minst drie nodig die comfortabel zijn om te spelen in dit soort omstandigheden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!