Verbazing om harde overtreding bij Panathinaikos - Ajax

Ajacied slachtoffer van harde charge: 'Was bewust bijna een been in tweeën hakken'

8 augustus om 21:12
Laatste update: 8 augustus om 21:13

Ronald de Boer vindt dat Panathinaikos rood had moeten krijgen in de eerste helft. Verdediger Sverrir Ingi Ingason beging vlak voor rust een harde overtreding op Ajax-verdediger Youri Baas, en had daarvoor hard bestraft moeten worden, aldus de Ziggo-analist. 

"Het valt me eigenlijk zwaar tegen", begint De Boer, doelend op het vrij tamme spel van Panathinaikos. "Ik dacht dat ze met het mes tussen de tanden zouden komen, maar ze geven Ajax de bal."

De Amsterdammers maakten in de 28e minuut de 0-1. Steven Berghuis schoot raak na een fraaie aanval. "Een geweldige actie van Berghuis met Fitz-Jim", analyseert De Boer. "Hij schiet hem ook heel goed in. We waren met Taylor nog even bang voor een Nederlands elftal-momentje met Dumfries (tegen Frankrijk op het EK), maar het was gelukkig geen buitenspel."

Het meest verbaasde De Boer zich over een moment vlak voor rust. "Youri Baas, die heel keurig speelde, tikte de bal voorbij zijn tegenstander (Ingason, red.), en die knalt hem gewoon bewust omver. Dat was bewust bijna een been in tweeën hakken. Dat had zomaar rood kunnen zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!