Ronald de Boer adviseert Ajax om rustig aan te doen met Hato

De Boer adviseert Ajax 'rustig aan te doen' met toptalent: 'Even pas op de plaats'

8 augustus om 20:16

Ronald de Boer vindt dat Ajax het rustiger aan moet doen met Jorrel Hato. De verdediger maakte de afgelopen twee seizoenen grote stappen, maar is nog altijd heel jong, aldus de Ziggo-analist. 

De achttienjarige Hato speelt donderdagavond tegen Panathinaikos als linksback. Een keuze waar De Boer niet meteen voor zou gaan. "Hato kan het prima als linksback, al vind ik nog steeds niet dat hij een echte moderne linksback is, die opkomt en dat gevoel heeft om als een soort halve linksbuiten te spelen. Hij is nog hartstikke jong, dus hij kan dat nog oppakken."

"Verdedigend is het prima, en in de opbouw ook wel. Al vond ik hem in de return tegen FK Vojvodina heel matig in de opbouw", vervolgt De Boer. "Hij herstelde zich wel met een geweldige goal, maar voor de rest was het in mijn ogen nog niet goed genoeg. Maar gun hem tijd."

Al met al vindt De Boer het momenteel onrealistisch om te verwachten dat Hato het nieuwe Ajax onder trainer Francesco Farioli (mede) moet gaan dragen. "Dat vind ik nu niet. Hij was natuurlijk al bijna aanvoerder als linker centrale verdediger, maar dat is hij nu niet. Ik vind ook dat we hem daarop moeten beoordelen. Even pas op de plaats. Laat hem daar maar even zijn energie in steken, en niet in de rest van het elftal. Als Ajax zijnde moet je daar even wat rustiger aan mee gaan doen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!