Brobbey kan volgens Farioli spelen tegen Panathinaikos

Farioli komt met goed nieuws over Ajax-steunpilaar: 'Hij kan minuten maken'

8 augustus om 19:55
Laatste update: 8 augustus om 20:08

De kans is zeker aanwezig dat Brian Brobbey minuten gaat maken in de wedstrijd van donderdag tegen Panathinaikos. Francesco Farioli vertelt voor de wedstrijd dat de spits zich goed voelt, maar hij durft ook geen speeltijd te beloven voor de Oranje-international.

"Ik heb zojuist met hem gesproken en hij voelt zich goed", vertelt Farioli tegenover Ziggo Sport. De Italiaan houdt echter gelijk een slag om de arm wat betreft de speeltijd van Brobbey. "Het is afwachten hoe de wedstrijd verloopt en wat de wedstrijd nodig heeft, maar hij kan zeker spelen vandaag. Misschien kan hij meedoen, maar het kan ook zijn dat we zijn rentree uitstellen. Het gaat erom dat we de juiste timing kiezen om hem te laten spelen."

Farioli verving in zijn opstelling alleen Christian Rasmussen voor Steven Berghuis, maar verder hield hij zijn basiself hetzelfde. Een bewuste keuze, aldus de coach. "De spelers die de laatste twee officiële wedstrijden zijn gestart verdienen het en hebben ook het vertrouwen. Ik ben ook blij voor die jongens. We hebben nu een periode waarin er veel wedstrijden aankomen, dus heb ik nu gekozen om met bijna dezelfde elf te beginnen."

Voor Farioli is vandaag in ieder geval het doel om goed voetbal te laten zien. "Het resultaat moet niet altijd de focus hebben. Als je goed speelt, is de kans ook groter dat je een goed resultaat haalt. Ik geloof veel in het werken en de wil om alles op het veld te laten zien. Je moet altijd nederig zijn, maar je wilt ook zelfvertrouwen tonen. Die balans houden is altijd erg lastig."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!