Kraay Jr. laaiend enthousiast over Condé

Hans Kraay ziet 'nieuwe Kanté' rondlopen in Eredivisie: 'Dat heb ik nooit gezien'

8 augustus om 18:08
Laatste update: 8 augustus om 19:49

SC Heerenveen heeft met Amara Condé een geweldige aanwinst in huis gehaald, aldus Hans Kraay junior. De analist van ESPN vergelijkt de Duitse middenvelder zelfs met N'Golo Kanté.

De 27-jarige Condé werd deze zomer door Heerenveen opgepikt bij 1. FC Magdeburg. Sindsdien maakt hij een goede indruk, ook op Kraay junior. "Op het Griekse eiland Hydra heb ik op Omrop Fryslân de oefenwedstrijd Heerenveen - Rayo Vallecano (5-0, red.) zitten kijken", vertelt hij met een kleine portie schaamte bij het programma Voorspellen met Vedetten

"Ik ben naar binnen gegaan om dat te kijken, dan ben je eigenlijk niet goed", vervolgt de oud-verdediger, die Condé de grote uitblinker vond bij de formatie van trainer Robin van Persie. "Hij is de nieuwe Kanté. Condé pakt ballen af zonder te tackelen, geeft ook wel eens een steekballetje en heeft een behoorlijke crosspass. Dat heb ik nooit gezien. Hij maakt geen goals, maar vindt het heerlijk om de boel aan te jagen", besluit hij Kraay junior zijn lofzang. 

Condé kan komende zondag zijn Eredivisie-debuut maken namens Heerenveen. Dan spelen de Friezen om 14.30 uur het uitduel met Ajax. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!