Pepe stopt op 41-jarige leeftijd

Veteraan Pepe (41) zet na 878 officiële wedstrijden punt achter rijke loopbaan

8 augustus om 17:28
Laatste update: 8 augustus om 17:56

Pepe heeft donderdagmiddag op 41-jarige leeftijd bekendgemaakt te stoppen als profvoetballer. De Portugees boezemde jarenlang op het allerhoogste niveau diverse aanvallers angst in met zijn bij vlagen snoeiharde speelstijl. Het EK in Duitsland is zijn laatste kunstje gebleken. 

Pepe laat middels een YouTube-video, die ruim een half uur duurt, weten dat hij een punt zet achter zijn loopbaan. In de video, genaamd 'Obrigado' (Dankjewel in het Portugees) spreekt hij vooral zijn dankbaarheid uit voor het feit dat hij zo lang op het hoogste niveau heeft kunnen acteren. 

De in Brazilië geboren centrumverdediger verdiende in 2004 een transfer van Marítimo naar FC Porto. Daar speelde hij tot 2007, alvorens hij naar Real Madrid trok. Daar beleefde de Portugees zijn grootste successen. Pepe speelde er maar liefst elf jaar, en werd met de Spaanse topclub drie keer landskampioen en drie keer winnaar van de Champions League.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Na zijn periode in Madrid keerde Pepe via een tussenstop bij Besiktas terug bij Porto, waar hij de laatste jaren ondanks zijn leeftijd nog een zeer fitte indruk maakte. Op 1 juli liep hij uit zijn contract. Zijn laatste wedstrijd was op 5 juli van dit jaar. Toen nam hij het met Portugal, waarvoor hij 141 interlands speelde, in de EK-kwartfinale op tegen Frankrijk. In totaal speelde Pepe 878 officiële duels. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!