De Lange definitief naar Olympique Marseille

Van De Adelaarshorst naar het Vélodrome: droomtransfer De Lange officieel

8 augustus om 17:11
Laatste update: 8 augustus om 19:47

Jeffrey de Lange heeft Go Ahead Eagles officieel ingeruild voor Olympique Marseille. De Franse club maakt ongeveer twee miljoen euro over naar Deventer, waar de 26-jarige doelman met gemengde gevoelens afscheid neemt. 

Franse media pakten woensdag uit met het nieuws over de transfer van De Lange, die aanvankelijk hard op weg was naar Blackburn Rovers. Een dag later is de keeper al gepresenteerd in de Zuid-Franse havenstad. Daar heeft hij zijn handtekening gezet onder een meerjarig contact. 

"Twee jaar geleden ben ik begonnen met mijn avontuur bij Go Ahead Eagles", blikt De Lange terug. "Vanaf de eerste minuut voelde het goed en vertrouwd. Dat deze club bijzonder is merkte ik ook vrijwel direct. In twee seizoenen heb ik fantastische momenten mee mogen maken, we hebben geschiedenis geschreven."

"'Samen hebben we Europees voetbal gehaald en ik ben er supertrots op dat ik voor Go Ahead Eagles in Europa heb mogen spelen", vervolgt De Lange, die in Marseille de concurrentiestrijd aan zal gaan met Géronimo Rulli, die op zijn beurt overkomt van Ajax. "Maar nu is het tijd om na 76 wedstrijden afscheid te nemen en mijn reis elders voort te zetten. Maar voor mij geldt zeker: de club zit in mijn hart. Eens een Eagle, altijd een Eagle!"

Met De Lange neemt Go Ahead afscheid van alweer de zoveelste belangrijke schakel. Eerder vertrokken als Bas Kuipers (FC Twente) Willum Willumsson (Birmingham City), Philippe Rommens (Ferencváros) en trainer René Hake (Manchester United) uit De Adelaarshorst. Daartegenover staat wel een behoorlijke financiële injectie. Bij Marseille gaat hij hoogstwaarschijnlijk concurreren met Gerónimo Rulli, die overkomt van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!