Yannis Anastasiou voorspelt lastig tweeluik Ajax: 'Panathinaikos is een topclub'

Griekse ex-Ajacied verwacht 'heet avondje': 'Enige verschil met Ajax is tempo'

8 augustus om 16:57
Laatste update: 8 augustus om 19:46

Yannis Anastasiou verwacht dat Ajax donderdag een lastige avond gaat beleven in Athene. De oud-spits speelde in het verleden voor Ajax en was trainer van Europa League-tegenstander Panathinaikos. Op de website van Ajax vertelt hij over zijn verwachtingen.

"Het wordt een heet avondje met veel passie en beleving", begint de ex-spits. "Panathinaikos is een topclub in Griekenland qua organisatie, maar ook op het gebied van supporters. Het enige verschil met Ajax is het tempo. Je ziet dat er bij Ajax in de jeugd al op een hoog tempo wordt gespeeld, dat is te zien in het eerste."

"Bij Panathinaikos ligt het tempo iets lager, maar dat is ook de Griekse voetbalcultuur", vervolgt de Griek. "Verder zie ik weinig verschillen tussen de clubs. De emoties van de mensen in Griekenland zijn hoog en anders dan in Nederland. De mensen leven echt voor bepaalde wedstrijden en dat geeft spelers extra kracht, maar ook extra druk."

Aan een voorspelling durft Anastasiou zich echter niet te wagen. "Voor mij is het fifty fifty. Beide teams zijn nog niet top en het tweeluik wordt zeker niet in een duel beslist. Ik kan ook niet kiezen", besluit hij met een glimlach.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!