Dies Janse maakt indruk bij Ajax

Ajax-talent opgehemeld na voorbereiding: 'Ga automatisch mee op hoger niveau'

8 augustus om 15:39

Dies Janse heeft zich uitgelaten over zijn pijlsnelle ontwikkeling bij Ajax. De nog altijd pas achttienjarige centrumverdediger kreeg in de voorbereiding van trainer Francesco Farioli de kans om zich te laten zien in Amsterdamse dienst. Dat kwam Janse op veel lof te staan.

"Ik denk niet te veel na voordat ik een pass geef, ik doe het gewoon. Het gaat weleens fout, maar als het goed gaat, heeft de ploeg er meteen veel profijt van. Als de slordigheden eruit gaan, kan het echt een belangrijk wapen worden", vertelt Janse tegenover Ajax Life.

Onder andere het inspelen van achteruit en het overslaan van spelers, is waar Janse voor geloofd werd gedurende de voorbereiding van Ajax. "Toen ik op mijn veertiende naar Ajax kwam, zat er nog niet heel veel voetbal in", onthult hij echter. "Ik had een goede trap, maar meer in de zin dat ik veel kracht had en de bal zo ver mogelijk kon krijgen. In de jeugd van Ajax is het lokken van de tegenstander, het indribbelen en de keuze voor een soort pass er echt ingeslepen."

"Ik ben gelukkig iemand die vrij gemakkelijk leert en er veel tijd in wil steken om beter te worden", gaat Janse verder. "Het aanpassen gaat tot nu toe elke keer vrij snel. Het voelt ook wel als een automatisme voor me om mee te gaan op een hoger niveau. Als ik de bal strakker en harder krijg ingespeeld, ga ik ook strakker en harder inspelen. Verder is het vooral een kwestie van geconcentreerd blijven", besluit hij.

Janse reisde deze week met Ajax mee richting Athene, om het donderdagavond om 20.00 uur op te nemen tegen Panathinaikos. In de derde voorronde van de Europa League gaan de Amsterdammers proberen af te rekenen met de Grieken. Op het spel staat een plek in de play-offs van het hoofdtoernooi.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!