Boadu hard op weg naar Bochum

'Boadu hoopt carrière nieuw leven in te blazen in Bundesliga: huurdeal bijna rond'

8 augustus om 13:33
Laatste update: 8 augustus om 14:12

Myron Boadu gaat zijn voetbalcarrière op huurbasis vervolgen bij VfL Bochum. Dat meldt De Telegraaf donderdagmiddag. De 23-jarige spits wordt door AS Monaco opnieuw verhuurd.

Bochum heeft een overeenstemming bereikt met AS Monaco over het huren van Boadu. De spits, die afgelopen winter door FC Twente werd gehuurd, hoopt op een nieuwe start in Duitsland. Boadu zal donderdag nog gekeurd worden en naar verwachting snel gepresenteerd worden als nieuwe aanwinst.

Boadu maakte twee seizoenen op rij enorme indruk bij AZ, waardoor hij in 2021 een transfer verdiende naar AS Monaco. De topclub uit de Ligue 1 betaalde destijds zeventien miljoen euro voor de spits. Echter heeft Boadu nooit echt indruk kunnen maken in de Franse competitie.

Afgelopen seizoen kwam Boadu tot tien optredens voor Monaco en speelde hij elf wedstrijden voor FC Twente. In de Eredivisie wist hij drie keer te scoren. Bochum handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood in de Bundesliga. Bochum heeft tevens een optie tot koop van tien miljoen euro bedongen in de deal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!