Vloet overweegt te stoppen met voetbal

'Veroordeelde Rai Vloet overweegt punt te zetten achter voetbalcarrière'

8 augustus om 13:14
Laatste update: 9 augustus om 18:58

Rai Vloet overweegt om te stoppen met voetballen, meldt het Algemeen Dagblad. Vloet werd veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. Het hoger beroep start op 12 september in Amsterdam.

In april 2023 werd Vloet veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij schuldig werd bevonden aan het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Hierbij kwam een vierjarige jongen om het leven. Vloet reed te hard en was onder invloed van alcohol. Het Openbaar Ministerie eiste 3,5 jaar cel, maar zowel het OM als Vloet gingen in beroep. Vloets advocaten willen onderzoeken of het slachtoffer wel autogordels droeg. Desondanks ligt de schuld bij Vloet.

Vloet begon zijn voetbalcarrière bij PSV, waarna hij onder meer speelde voor NAC, FC Eindhoven, Excelsior en Heracles Almelo. Na het ongeluk vertrok hij naar Kazachstan om vervolgens te verkassen naar FK Oeral in Rusland. Inmiddels zit Vloet zonder club en is hij terug in Nederland in afwachting van zijn hoger beroep.

De kans is enorm groot dat Vloet opnieuw een celstraf opgelegd zal krijgen. Hij overweegt zijn voetbalcarrière te beëindigen en zijn straf uit te zitten om de zaak enigszins achter zich te laten. Zijn raadsman, Erik Thomas, bevestigt dat Vloet zijn straf wil uitzitten en niet wil vluchten. Een schadeclaim van enkele tonnen hangt hem ook nog boven het hoofd.