Vitesse presenteert vijfde zomeraanwinst

Vitesse is helemaal los op transfermarkt: vijfde zomeraanwinst een feit

8 augustus om 12:34

Vitesse heeft zich versterkt met centrale verdediger Justin Bakker. Dat meldt de Arnhemse club donderdag op de officiële kanalen. Bakker zat deze zomer zonder club en trainde tijdens de voorbereiding mee met Vitesse. Hij tekent voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen.

Bakker kwam via de jeugd van Ajax terecht in de jeugdopleiding van AZ, waarna hij transfervrij de overstap maakte naar Go Ahead Eagles in 2020. In zijn eerste seizoen in Deventer promoveerde Bakker direct naar de Eredivisie. Hij speelde zestien wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. Hierin wist hij één doelpunt te maken.

In de winter van 2023 ging Bakker een nieuw avontuur aan in Finland bij Kupion Palloseura. Daar liep zijn contract deze zomer af, waardoor de 26-jarige linkspoot zonder club kwam te zitten. Hoofdscout Theo Janssen is erg te spreken over de aanwinst: "Bakker heeft een goede trap in zijn linker, waarmee hij het spel makkelijk kan verleggen. Ook zijn verdedigende kwaliteiten zijn aanwezig en zorgt voor de benodigde rust."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!