Alexander Büttner reageert op Vitesse-transfer

Büttner verklaart Vitesse-terugkeer: 'Ik heb bijna alles aan hem te danken'

8 augustus om 10:19
Laatste update: 8 augustus om 11:09

Alexander Büttner heeft veel zin in zijn derde periode als speler van Vitesse. In gesprek met ESPN zegt de kersverse aanwinst blij te zijn om terug te keren bij de club waarvoor hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte en laat hij zich uit over de lastige situatie waarin Vitesse verkeert.

"Bij Vitesse krijg ik het gevoel van thuiskomen", begint Büttner zijn lofzang in gesprek met ESPN. "Ik heb hier heel lang mogen spelen en heb veel te danken aan de club."

Veel mensen die bij de club werkten, toen Büttner in 2017 voor de tweede keer vertrok, komt hij nu weer tegen. Ook trainer John van den Brom heeft een speciale indruk achtergelaten op de linkspoot. "Dat heeft zeker meegespeeld. Dat was een hele grote factor. In mijn carrière heb ik bijna alles te danken aan John van den Brom. Hij heeft mij gemaakt tot de speler die ik nu ben. Hij heeft altijd het volste vertrouwen in mij gehad en daardoor kon ik destijds ook naar Manchester United. Dat ben ik nooit vergeten."

Vitesse heeft zware maanden achter de rug. Desondanks weet Büttner precies waar hij aan toe is in Arnhem. "Ik heb natuurlijk met Vitesse gesproken. Ik weet wat het plan is en ook wat het plan met mij is. Het klonk zo vertrouwd, ook naar mij toe. Dus ik weet zeker waar ik aan begin", besluit hij.

De 35-jarige back tekent na periodes bij Manchester United, Dinamo Moskou, Anderlecht, New England Revolution, RKC Waalwijk en De Graafschap een contract voor twee seizoenen bij de club waarvoor hij zijn debuut heeft mogen maken. Daarmee begint de routinier aan zijn derde periode in Arnhem. Hij komt over van De Graafschap.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!