NAC huurt Saná Fernandes

Witte rook uit Breda: NAC huurt groot talent van Lazio met optie tot koop

8 augustus om 09:33
Laatste update: 8 augustus om 10:35

NAC Breda heeft 'buitenkansje' en 'attractie' Saná Fernandes officieel binnen. De achttienjarige buitenspeler is reeds in Breda en wordt door NAC gehuurd van SS Lazio. Ook is er een optie tot koop bedongen.

Via het geruchtencircuit kwam al naar buiten dat Fernandes in Nederland was geland en woensdag zijn medische keuring doorstond. NAC bevestigt de komst van achttienjarige buitenspeler donderdagochtend via de eigen kanalen. Fernandes wordt voor een jaar gehuurd door NAC, dat tevens een optie tot koop bedongen heeft.

Fernandes komt uit de jeugdopleiding van Sporting Portugal. In 2022 besloot hij de Portugese grootmacht in te ruilen voor een Italiaans avontuur bij Lazio. In Rome speelde hij zijn wedstrijden voornamelijk in het beloftenelftal, maar daar maakte hij veel indruk. Fernandes wordt door verschillende media omschreven als een 'attractie' en een 'enorme buitenkans' voor de club uit Breda.

"NAC nam ongeveer een maand geleden contact op en dat voelde direct goed", meldt Fernandes op de clubsite. "Ik kijk er erg naar uit om de stap te maken naar een grote competitie en mij daar verder te ontwikkelen als speler en als mens."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!