Logan Delaurier-Chaubet van failliet Bordeaux naar Almere City

Almere profiteert van failliet Bordeaux: aanvaller transfervrij naar Eredivisie

8 augustus om 09:50
Laatste update: 8 augustus om 11:01

Almere City heeft zich versterkt met Logan Delaurier-Chaubet, zo meldt de club via de eigen kanalen. De vleugelspeler zat sinds het faillissement van Girondins de Bordeaux zonder club en komt transfervrij over.

De 22-jarige Delaurier-Chaubet speelde bijna zijn hele voetballeven voor Bordeaux, waar hij ook zijn debuut maakte in het profvoetbal. In de tussentijd werd hij ook jeugdinternational voor diverse Franse elftallen.

De aanvaller kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor QRM op het tweede niveau van Frankrijk. Daar was hij in 34 officiële wedstrijden bij twaalf doelpunten direct betrokken. Dit seizoen zou de Fransman met een nog doorlopend contract terugkeren in Bordeaux, maar door het faillissement van de club is hij aankomend seizoen te bewonderen in de Eredivisie.

"Ik ben erg blij om bij deze club te tekenen. Ik heb veel mooie dingen gehoord over de club en de supporters. Deze club is volop in ontwikkeling en ik heb veel zin en ambitie om daaraan bij te dragen", laat Delaurier-Chaubet optekenen op de clubsite van Almere.

Ook technisch directeur Johan Hansma is in zijn nopjes met de beklonken deal. "Logan is een linksbenige buitenspeler, die zowel aan de buitenkant als binnenkant kan spelen en goed gevoel heeft om ook tussen de linies te spelen. Hij is een creatieve speler en heeft daarnaast ook een goede voorzet en trap. Wij verwachten veel plezier van hem te hebben."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!