Farioli analyseert Ajax-tegenstander Panathinaikos

Farioli geeft tipje van sluier over strijdplan Ajax: 'Hebben we onze ideeën over'

8 augustus om 08:18
Laatste update: 8 augustus om 09:29

Francesco Farioli heeft een duidelijk beeld van Ajax-tegenstander Panathinaikos. De Italiaanse coach weet hoe hij de sterke kanten van de Grieken aan wil pakken, maar ook de thuisploeg is voorbereid op de Amsterdammers.

"Ze hebben een duidelijke structuur, met daarin veel positiewisselingen", zo analyseert Farioli de tegenstander op het persmoment in Athene. "Ze zijn gewend om met veel spelers aan te vallen in de laatste dertig meter. Hoog druk zetten is ook deel van hun DNA, zeker als ze thuis spelen. De wijze waarop, daar variëren ze soms nog wat in, maar daar zijn we op voorbereid."

Farioli heeft ook een duidelijk plan hoe hij de positiewisselingen van de Grieken wil bevechten. Over dat plan laat hij echter niet veel los. "Ze hebben veel wapens, wij hebben daar onze ideeën over. Laten we zien of die nuttig zijn morgen. De afgelopen maanden zijn we veel bezig geweest met de puzzel leggen, zodat dingen samenvallen. Nu moet dat elke dag organischer en vloeiender gaan."

Ook Anastasios Bakasetas, één van de sterspelers van Panathinaikos, vertelt dat zijn ploeg goed voorbereid is op Ajax. "Natuurlijk weten we wat we kunnen verwachten. De hele wereld weet wat Ajax is en waar die club voor staat. We zullen vooral goed geconcentreerd moeten zijn. Laten we dan zien wie er de sterkste is."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!