Arteta geeft update over blessure van Timber

Arteta neemt zorgen rond Timber weg: 'Daardoor is hij er even uit geweest'

8 augustus om 07:55
Laatste update: 8 augustus om 09:36

Mikel Arteta heeft de fans van Arsenal gerustgesteld over de blessure van Jurriën Timber. De verdediger was afwezig in de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen (4-1), maar dat had volgens zijn trainer geen ernstige reden.

Timber ontbrak zowel tegen Liverpool als tegen Leverkusen in de voorbereiding van Arsenal, maar dat had volgens Arteta een goede reden. "Timber had in de laatste dagen wat kleine pijntjes aan zijn voet. Kijkend naar de periode dat hij er al heeft uitgelegen bij ons, wilden we niet te veel risico nemen." Arsenal won overigens wel overtuigend van Leverkusen, maar tegen Liverpool ging de ploeg ten onder.

Arsenal speelt aanstaande zondag het laatste duel van de voorbereiding. Olympique Lyon is dan de tegenstander. Of Timber mee kan doen is nog maar de vraag. De reden dat Arsenal zo voorzichtig doet met de Nederlander is zijn dramatisch verlopen debuutjaar voor de club. Timber raakte aan het begin van het seizoen zwaar geblesseerd en moest een jaar lang revalideren om begin deze jaargang weer fit te kunnen zijn.