Hato over duidelijke boodschap Farioli bij Ajax

Hato over duidelijke boodschap Farioli: 'Dan zeg ik niet: ik ga niet spelen'

7 augustus om 23:15

Hij speelt het liefst in het centrum van de defensie, maar Jorrel Hato is niet met tegenzin de linksback van Ajax. Dat vertelt de tiener op de persconferentie, daags voor het Europa League-duel met Panathinaikos.

Ajax-trainer Francesco Farioli maakte bij de start van de voorbereiding meteen duidelijk dat Hato zich moest focussen op de linksbackpositie. "Die positie bevalt goed. In het begin was ik even zoekende, maar ik denk dat ik het inmiddels goed heb opgepakt", wordt de Ajacied geciteerd door Ajax Life.

Moeite heeft hij niet met zijn nieuwe rol, ook al speelt Hato het liefst in het centrum. "Ik accepteerde het vanaf moment één. Als je op een andere positie wordt gezet, ga je niet opeens zeggen: Ik ga niet spelen. Vorig seizoen begon ik als centrale verdediger, maar onder beide trainers heb ik ook op linksback gespeeld. Die switch ben ik dus wel gewend."

Hato verwacht donderdagavond een 'fysiek potje' in het Spyridon Louis Stadion van Panathinaikos. In Athene tikt het kwik de dertig graden aan. "Het was vorige week in Servië (tegen FK Vojvodina, red.) ook aardig warm. Ik kan er gelukkig prima mee omgaan."