Nijhuis doet voorspelling over 'protestregel'

Nijhuis over 'nieuwe' regel: 'We moeten dit met alle scheidsrechters doen'

7 augustus om 20:58

Bas Nijhuis voorspelt méér gele kaarten in het komende Eredivisie-seizoen. De KNVB heeft de richtlijnen aangescherpt en dat heeft consequenties, aldus de scheidsrechter.

Alléén aanvoerders mogen nog protesteren bij de arbitrage, zo was al bekend. "Ik vind het een goede regel, het werkte heel goed op het EK", zegt Nijhuis tegen ESPN. "Misbaar maken willen we gewoon van af. Je mag niet niks meer zeggen, maar aankomen rennen en misbaar maken, willen we gewoon van af."

Het gaat waarschijnlijk een kaartenlawine opleveren aan het begin van het seizoen. Die mening deelt Nijhuis. "Ik denk dat we meer kaarten gaan zien in het begin van het seizoen. We hebben tegen elkaar gezegd: we gaan doorpakken. We moeten dit met z'n allen doen, dus wees er ook scherp op."

De veelbesproken stijl van Nijhuis zal niet aan veel verandering onderhevig zijn, verwacht hijzelf. "Ik blijf hier ook gewoon een gele kaart voor geven." Aanstaande zondag fluit hij Ajax - sc Heerenveen. Of hij dan meer kaarten gaat trekken? "Ik hoop dat het niet nodig is. De spelers zullen goed geïnstrueerd worden."