Waterreus support Teze-transfer

Waterreus adviseert PSV: 'Je moet hem na jaren trouwe dienst deze kans geven'

7 augustus om 19:59
Laatste update: 7 augustus om 21:29

Ronald Waterreus vindt dat PSV Jordan Teze per direct moet laten gaan. AS Monaco zou tien miljoen euro geboden hebben op de verdediger, die zelf maar al te graag richting Frankrijk wil verkassen. PSV zou echter willen wachten met verkopen tot er een vervanger in huis is gehaald.

Waterreus vindt dat PSV 'gewoon' moet meewerken. "Zeker als hij zelf zegt daarvoor open te staan. Dan moet je hem na zeventien jaar trouwe dienst de kans geven.", zo stelt Waterreus in de Skiete Willy Podcast Extra van Voetbal International.

"En ook niet wachten tot zaterdag (wanneer PSV het Eredivisie-seizoen opent tegen RKC Waalwijk, red.). Als je daar bang voor moet zijn, dan is er écht een probleem. Dan is er wel paniek", gaat de oud-doelman verder. Volgens hem moet PSV het probleem dat er na een vertrek van Teze ontstaat op de backpositie 'makkelijk' kunnen opvangen.

"Er zal bij Jong PSV echt nog wel iemand te vinden zijn. Ik vind Teze ook meer een centrale verdediger dan een rechtsback, maar hij heeft het vorig jaar uitstekend gedaan op rechts. Diep van binnen heb ik het idee dat een club als PSV altijd een rechts- en linksback moet kunnen opleiden. Ik zou als stelregel willen invoeren dat je daar nooit meer geld aan mag uitgeven", besluit Waterreus.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!