Fotis Ioannidis kan voor Panathinaikos minuten maken tegen Ajax

Ajax kan borst nat maken: 'Panathinaikos-topscorer op tijd fit voor tweeluik'

7 augustus om 19:24

Goed nieuws voor Ajax-opponent Panathinaikos: topscorer Fotis Ioannidis is fit genoeg om minuten te maken in de derde voorronde van de Europa League. De 24-jarige Griek kampte tijdens de voorbereiding met een blessure, waardoor hij de eerdere voorronde aan zich voorbij moest laten gaan.

Tegen Ajax kan Ioannidis wel weer op het veld staan, zo bevestigt trainer Diego Alonso op de persconferentie voorafgaand aan het tweeluik met de Amsterdammers. "Hij is al twee weken aan het trainen met de ploeg en elke keer gaat het steeds beter met hem. Hij komt terug van een blessure, maar is wel beschikbaar voor de wedstrijd van donderdag. Het feit dat we over hem kunnen beschikken is een belangrijk wapen", stelt de oefenmeester. Ioannidis maakte het afgelopen seizoen 23 doelpunten in 44 wedstrijden.

Ook de Braziliaanse buitenspeler Tete wordt weer terugverwacht tijdens het treffen met Ajax. Panathinaikos kon de aanvaller in de voorgaande voorronde van de Europa League tegen het Bulgaarse Botev Plovid pas in de return brengen. Hij kwam toen een halfuur voor het eindsignaal binnen de lijnen. Tete kwam deze zomer voor ruim zeven miljoen euro over van Galatasaray.

Ajax en Panathinaikos treffen elkaar donderdagavond voor het eerst in de derde voorronde van het hoofdtoernooi. De heenwedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt in Athene. Een week later staat de return van het tweeluik op het programma, dan in de Johan Cruijff ArenA.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!