Vitesse presenteert Alexander Büttner

Vitesse pakt door: 'Kind van de club met piekfijne linker' tekent in Arnhem

7 augustus om 17:36
Laatste update: 7 augustus om 18:25

Vitesse heeft de terugkeer van Alexander Büttner bevestigd. De 35-jarige linksback tekent een contract voor twee seizoenen en begint aan zijn derde periode in Arnhem. Hij komt over van De Graafschap.

Büttner speelde de afgelopen twee seizoenen in Doetinchem, waar hij ook vandaan komt en na periodes bij Manchester United, Dinamo Moskou, Anderlecht, Vitesse, New England Revolution en RKC Waalwijk weer woont. Toch maakt hij nu de pikante overstap naar provinciegenoot en oude liefde Vitesse. 

Het kind van de club is maar al te blij om terug te zijn in Arnhem. "Ik heb bij Vitesse mijn debuut in het betaalde voetbal mogen maken. Na een mooie carrière, met als hoogtepunt de bekerwinst in 2017, is het fantastisch om hier voor de tweede keer terug te keren. Ik hoop weer van waarde te zijn voor het team en ik kan niet wachten totdat ik het veld mag betreden", zegt de vleugelverdediger op de clubsite. "Het verhaal van Vitesse maakte mij enthousiast en ik ken de club natuurlijk ook goed. Ook mijn band met John van den Brom is belangrijk geweest voor mijn terugkeer. Ik ben de club altijd blijven volgen en het is erg speciaal voor mij om weer het geel-zwart te mogen dragen."

Ook Theo Janssen is verheugd met de terugkeer van een 'echte Vitessenaar'. "Het is fijn dat wij het eindelijk weer over voetbal kunnen hebben, bij Vitesse. Nadat we in eerste instantie ruimte moesten creëren in het budget, door afscheid te nemen van diverse spelers, kunnen wij nu weer – in alle redelijkheid – weer gaan bouwen, aan een nieuwe basis. Met Alexander hebben we een kind van de club binnengehaald. In deze periode is het fijn om clubmensen bij de ploeg te hebben. We hebben goede gesprekken met hem gehad en we zijn ervan overtuigd dat hij van waarde gaat zijn. Als verdediger, maar ook met zijn piekfijne linker. Hopelijk gaan we dat vaak van hem zien."

Vitesse kreeg vorige week te horen dat het aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie mag beginnen. Sindsdien zijn de Arnhemmers druk doende om de selectie van Van den Brom op orde te krijgen. Eerder op de dag werd Mees Kreekels al gepresenteerd. Ook Dillon Hoogewerf (zonder club), Justin Bakker (zonder club), Loek Postma (komt transfervrij over van Jong AZ), Tomislav Gudelj (wordt gehuurd van NK Varazdin) en Irakli Yegoian (wordt gehuurd van FC Twente) worden snel verwacht.