NEC strikt Griekse jeugdinternational Darelas

Transfernieuws bij NEC: Griekse spelmaker moet Chery doen vergeten

7 augustus om 17:25

NEC heeft zich versterkt met Argyris Darelas. De Griekse jeugdinternational komt over van PAOK Saloniki, maken de Nijmegenaren bekend. Hij tekent een contract tot medio 2026, met een optie voor twee extra seizoenen.

De twintigjarige Darelas kwam afgelopen seizoen uit voor de reserves voor PAOK. Hij speelde 29 wedstrijden en was daarin goed voor negen doelpunten en acht assists. Darelas is een multifunctionele speler, die op diverse posities op het middenveld en in de aanval uit de voeten kan.

In Nijmegen moet Darelas de opvolger worden van Tjaronn Chery. "Met Argyris hebben we een gewenste versterking aan de selectie toe kunnen voegen. Hij is een aanvallend ingestelde speler met goede voorwaarden en veel potentie. Hij geeft ons opties, omdat hij op meerdere posities inzetbaar is", zegt technisch directeur Carlos Aalbers over de spelmaker, die op de nummer tien-positie moet gaan concurreren met Kodai Sano en Rober González.

Darelas is de zesde zomeraanwinst van NEC. De Gelderse club versterkte zich eerder met Ivan Márquez (1.FC Nürnberg), Sami Ouaissa (Roda JC), Basar Önal (De Graafschap), Stijn van Gassel (Excelsior) en Luc Nieuwenhuijs (Vitesse). NEC is ook nog naarstig op zoek naar een spits door de blessure van Koki Ogawa.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!