Jurriën Timber weer afwezig bij Arsenal door blessure

Jurriën Timber weer afwezig bij Arsenal: ex-Ajacied kampt met nieuwe blessure

7 augustus om 17:04

Jurriën Timber wordt opnieuw geconfronteerd met blessureleed bij Arsenal. Dat meldt The Times. De nieuwe kwetsuur lijkt wel los te staan van de zware knieblessure, die hem vorig seizoen parten speelde.

Het ging in augustus 2023 meteen mis voor Timber tijdens zijn Premier League-debuut voor Arsenal. De ex-Ajacied scheurde zijn kruisband en moest de rest van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. Deze zomer sloot hij weer aan bij de selectie van manager Mikel Arteta en kwam hij in actie in de oefenduels met Bournemouth en Manchester United.

Tegen Liverpool, het laatste vriendschappelijke treffen in de Verenigde Staten, ontbrak Timber echter. Ook bij terugkeer op Engelse bodem viel het fans van The Gunners op dat de 23-jarige verdediger afwezig was op het trainingsveld. Nu is duidelijk waarom. Volgens The Times-verslaggever Garry Jacobs kampt Timber met een nieuwe blessure.

Het lijkt dit keer niet al te ernstig, maar Timber ontbreekt in ieder geval tegen Bayer Leverkusen. Arsenal oefent woensdagavond in eigen huis tegen de Duitse kampioen. Ook voor zaterdag is de vijftienvoudig Oranje-international een vraagteken als de ploeg van Arteta de voorbereiding besluit met de wedstrijd tegen Olympique Lyon om de Emirates Cup.

Naar verwachting zal Arteta woensdag meer duidelijkheid verschaffen. Voor de voormalig Ajax-mandekker is het hoe dan ook een nieuwe tegenvaller.