'NAC Breda heeft Lazio-huurling Fernandes binnen'

'NAC slaat grote slag: 'Lazio-attractie' komt één seizoen voetballen in Breda'

7 augustus om 16:30
Laatste update: 7 augustus om 16:36

Een groot succes voor NAC Breda op de zomerse transfermarkt: de promovendus huurt Saná Fernandes dit seizoen van Lazio. De achttienjarige buitenspeler wordt gezien als een van de grootste talenten van de Italiaanse topclub. 

'NAC heeft Lazio-attractie' binnen', meldt Voetbal International, dat weet dat Fernandes dinsdag in Nederland landde en woensdag zijn medische keuring heeft doorstaan. De eerste kiekjes van Saná in het geel-zwart van NAC zouden al geschoten zijn en de aankondiging van Saná wordt daarom ook spoedig verwacht. 

NAC begon 'zeker zes weken geleden' al met de onderhandelingen voor Fernandes, die bij Lazio nog vastligt tot medio 2028. Hoewel de Italianen zelf niet happig waren op een verhuur aan NAC, wilde Fernandes graag minuten maken in de Eredivisie. Het persoonlijke bezoek van technisch directeur Peter Maas aan de Portugees, die werd geboren in Guinee-Bissau, zou daarbij doorslaggevend zijn geweest.

Afgelopen maandag kwam de deal volgens VI in een stroomversnelling. De Italianen zijn toch akkoord gegaan met de verhuurconstructie van de aanvaller, die in de Youth League veel indruk maakte. Het is niet uitgesloten dat Fernandes aanstaande vrijdag, wanneer NAC het nieuwe Eredivisie-seizoen opent tegen FC Groningen, zijn debuut voor NAC maakt.