Waterreus getroffen door hartinfarct

Waterreus getroffen door hartinfarct: "Het gaat nu goed met me"

7 augustus om 16:15

Ronald Waterreus is tien dagen geleden getroffen door een hartinfarct. De oud-doelman van PSV ging een stukje fietsen, toen het mis ging. Dat vertelt hij in de Skiete Willy Podcast.

"Ik voelde wat pijn in mijn onderarm en had een onbestendig gevoel op mijn borst", legt Waterreus uit. Hij is nog zelf terug naar huis gefietst. "Ironisch genoeg heb ik toen wat met losse handen gefietst en wat zitten rekken, omdat ik dacht dat een spiertje klem zat. Maar toen ik thuis kwam bleef ik mij een beetje onbestendig voelen. De werkster was hier en die adviseerde de huisarts te bellen. The rest is history... Een uur later lag ik op een operatietafel in Den Bosch."

Waterreus is blij met de goede zorg. "Fenomenaal. Van de huisarts die aan huis komt, de ambulance die met vijf minuten voor de deur staat, de rust die deze mensen uitstralen en de professionaliteit. Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat er iets fout ging. Ik was in goede handen", aldus het PSV-icoon, die ook geen zin had om op de brancard te gaan liggen en zelf de ambulance stapte. Daar werd een hartfilmpje gemaakt en werd duidelijk dat hij een hartinfarct had.

"In de ambulance werd het ook wel even spannend", gaat Waterreus verder. "In die zin dat ik mij zo voelde dat als ik niet eerder de huisarts had gebeld en de ambulance er niet al was geweest, ik meteen 112 had gebeld." Bij de zevenvoudig international werden uiteindelijk twee stents geplaatst. "Het is iets wat je nooit meer vergeet, maar het gaat nu goed met me."