Vitesse contracteert Kreekels, vele nieuwkomers zullen volgen

Eerste van vele nieuwkomers meldt zich bij Vitesse: 'Geweldige kans'

7 augustus om 15:17
Laatste update: 7 augustus om 15:19

Nu Vitesse de proflicentie veilig heeft gesteld, lijken de Arnhemmers flink te gaan roeren op de transfermarkt. Te beginnen met Mees Kreekels, die zijn transfervrije status inruilt voor een tweejarig contract bij Vitesse

Kreekels komt transfervrij over van Helmond Sport, waar hij sinds vorige zomer onder contract stond. Eerder kwam Kreekels uit voor Jong PSV en de jeugdelftallen van de Eindhovenaren. Theo Janssen, hoofdscout van Vitesse, heeft het volste vertrouwen in Kreekels. "Mees is een veelzijdige verdediger die al op jonge leeftijd veel ervaring heeft opgedaan in het professionele voetbal. Hij kan zowel als rechtsback als centrale verdediger uit de voeten."

De 22-jarige jeugdinternational van Oranje ziet het helemaal zitten om bij Vitesse aan de slag te gaan. "Het is een geweldige kans om mezelf te bewijzen bij deze mooie club. De voorbereiding heeft me al laten zien dat dit de juiste omgeving is om mijn carrière verder te ontwikkelen. Ik ben dan ook erg blij dat ik een contract heb getekend."

Groot aantal nieuwe spelers

Volgens De Telegraaf gaat Vitesse een groot aantal spelers presenteren in de komende dagen. Alexander Büttner komt over van De Graafschap terwijl ook de krabbel van Dillon Hoogewerf snel wordt verwacht. De 21-jarige aanvaller is transfervrij na een periode bij het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach en speelde eerder in de jeugd van Ajax en Manchester United. 

Ook Justin Bakker (zat zonder club), Loek Postma (komt transfervrij over van Jong AZ), Tomislav Gudelj (wordt gehuurd van NK Varazdin) en Irakli Yegoian (wordt gehuurd van FC Twente) worden snel verwacht in Arnhem. Eloy Room vertrekt juist. De doelman laat zijn contract ontbinden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!