Ajax geïnteresseerd in Amir Richardson

'Ajax aast op zeer gewilde Marokkaans international: vraagprijs boven 10 miljoen'

7 augustus om 14:55
Laatste update: 7 augustus om 15:04

Ajax houdt de verrichtingen van Amir Richardson nauwlettend in de gaten. De 22-jarige middenvelder maakt indruk met Marokko op de Olympische Spelen, en heeft zich daarmee in de kijker van de Amsterdammers gespeeld. Ajax is overigens niet de enige club die de speler van Stade Reims op de korrel heeft.  

Naast Ajax noemt L'Équipe nog een drietal geïnteresseerde clubs: Fiorentina, AS Roma en Everton. Sommigen van hen hebben zelfs al een bod uitgebracht op Richardson. Of Ajax daartoe behoort, is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat de aanbiedingen, die vooralsnog 9 miljoen euro bedragen, niet voldoen aan de eisen van Reims. Daar wil men 12 miljoen euro voor hem ontvangen. 

Een dergelijk bedrag lijkt momenteel lastig op te hoesten voor Ajax, dat zoals bekend eerst geld moet verdienen uit uitgaande transfers voordat het zelf voor miljoenen spelers aan kan trekken. Mogelijk verandert het perspectief voor de Amsterdammers als Steven Bergwijn voor de beoogde 25 miljoen euro overstapt naar Leicester City. 

Richardson, die zeven interlands speelde voor Marokko, is momenteel in Parijs. Daar speelt hij met Marokko om een Olympische medaille. De Atlasleeuwen spelen donderdagavond tegen Egypte om het brons. De in het Franse Nice geboren Richardson heeft bij Reims nog een contract tot medio 2026. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij deze zomer vertrekt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!