PSV denkt aan David Neres

'PSV aast op voormalig Ajax-aanvaller die door Bosz naar Eredivisie werd gehaald'

7 augustus om 14:15

PSV heeft de naam van David Neres op het verlanglijstje gezet. Dat meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio, en wordt bevestigd door het Portugese Record. De vleugelaanvaller van Benfica wil echter alleen naar Napoli vertrekken, zo is te lezen. 

Omdat er onder meer door RB Leipzig volop aan Johan Bakayoko wordt getrokken, is PSV bezig met het in kaart brengen van eventuele vervangers. Neres is er daar één van, weet zowel Di Marzio als Record. De Eindhovenaren hebben nog geen voorstel ingediend bij Benfica, maar dat gaat binnenkort mogelijk wel gebeuren. 

Toch wordt de kans dat Neres uiteindelijk bij PSV belandt niet als heel waarschijnlijk gezien. De Braziliaanse vleugelaanvaller, die door PSV-trainer Peter Bosz in 2017 naar Ajax werd gehaald, heeft zijn zinnen zelf gezet op een transfer naar Napoli. Daar zou trainer Antonio Conte erg gecharmeerd zijn van Neres, die bij Benfica nog onder contract staat tot medio 2027. 

Momenteel is de zaakwaarnemer van Neres in gesprek met Napoli om tot een akkoord te komen over een transfer. Benfica wil naar verluidt 40 miljoen euro ontvangen voor hem. Een vertrek uit Portugal lijkt hoe dan ook aanstaande. Trainer Roger Schmidt geeft dit seizoen vooralsnog de voorkeur aan João Mário op rechts, terwijl concurrent Ángel Di Mariá onlangs bijtekende.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!