De selectie van Ajax voor het duel met Panathinaikos

Ajax bevestigt: Brobbey mee naar Griekenland, Bergwijn en Marseille-target niet

7 augustus om 13:19

Brian Brobbey maakt zoals verwacht deel uit van de groep Ajax-spelers die woensdag afreist naar Griekenland voor het uitduel met Panathinaikos. Steven Bergwijn is er niet bij, evenals Géronimo Rulli en Christian Rasmussen. 

Brobbey speelde sinds het EK in Duitsland nog geen minuut voor Ajax. Het tweeluik met FK Vojvodina kwam nog te vroeg, maar uit in Griekenland is hij dus weer van de partij. Datzelfde geldt niet voor de aan Leicester City gelinkte Bergwijn, die nog kampt met de naweeën van een blessure. 

Ook rechtsbuiten Rasmussen, die beide duels tegen Vojvodina nog basisspeler was, reist niet mee. Verder valt op dat Rulli er niet bij is. De Argentijnse keeper is terug na uitschakeling op de Olympische Spelen, maar is volgens diverse media bezig om een overstap naar Olympique Marseille af te ronden. 

Het duel tussen Panathinaikos en Ajax begint donderdagavond om 20.00 uur. De return is volgende week donderdag in Amsterdam, en wordt afgewerkt om 20.15 uur. Mochten de Amsterdammers het tweeluik met de Grieken overleven, dan stoten ze door naar de Europa League-play-off tegen Jagiellonia Białystok of FK Bodø/Glimt.

De volledige selectie
Keepers: Jay Gorter, Remko Pasveer, Diant Ramaj
Verdedigers: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Youri Baas, Jakov Medic, Josip Sutalo, Dies Janse
Middenvelders: Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson
Aanvallers: Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Bertrand Traoré, Steven Berghuis, Mika Godts

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!