Vos traint wel mee bij Jong Ajax

ESPN-nieuws tegengesproken: afgeserveerde speler meldt zich wél bij Jong Ajax

7 augustus om 13:02
Laatste update: 7 augustus om 13:04

Silvano Vos traint in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van ESPN wél mee bij Jong Ajax. De middenvelder zou volgens verslaggever Cristian Willaert samen met drie andere teamgenoten 'nee' hebben gezegd toen hem verteld werd dat hij zich moest gaan melden bij de beloften, maar dat is volgens Ajax Showtime niet waar. 

Vos heeft net als Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en ook Naci Ünüvar te horen gekregen dat het geen toekomst heeft bij Ajax, en werk mag gaan maken van een transfer naar een nieuwe club. Om hun conditie op peil te houden, werd het viertal verzocht mee te gaan trainen met Jong Ajax, iets wat ze volgens Willaert geweigerd zouden hebben, om vervolgens een apart trainingsschema af te werken. 

Daar is in het geval van Vos geen sprake van, aldus Ajax Showtime. De controlerende middenvelder, een jeugdproduct van de Amsterdammers, traint 'wel gewoon volop mee' met Jong Ajax. Daar heeft hij zelf voor gekozen, omdat hij nog altijd voor zijn kans wil gaan in de Johan Cruijff ArenA, zo is te lezen. 

Het nieuws dat Sosa, Wijndal en Tahirovic niet mee willen trainen bij de ploeg van trainer Frank Peereboom, klopt wel. Vos heeft bij Ajax nog een contract tot 30 juni 2028. De Amsterdammers zouden hem willen verkopen voor een bedrag van rond de 10 miljoen euro. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!