Ajax wijst bod van Atlanta United op Bergwijn af

'Amerikaanse club meldt zich voor Bergwijn: Ajax wijst miljoenenbod resoluut af'

7 augustus om 12:18
Laatste update: 7 augustus om 12:21

Ajax heeft onlangs een bod op Steven Bergwijn afgewezen. Het gaat om een aanbieding van MLS-club Atlanta United, die 15 miljoen euro over had voor de vleugelaanvaller. Dat bedrag voldoet echter niet aan de eisen van de Amsterdammers, aldus De Telegraaf

Ajax heeft geld nodig om inkomende transfers te realiseren, en Bergwijn vertegenwoordigt relatief veel kapitaal. Een vertrek uit Amsterdam is dan ook niet ondenkbaar, en over interesse heeft Bergwijn 'niet te klagen', weet De Telegraaf. Eerder op dinsdag werd al bekend dat Leicester City voor hem in de markt is. 

Datzelfde gold tot voor kort ook voor Atlanta United. De club uit de staat Georgia heeft zich een tijdje terug in Amsterdam gemeld met een bod dat op had kunnen lopen tot 15 miljoen euro. Technisch directeur Alex Kroes heeft de Amerikanen vervolgens vriendelijk de deur gewezen. Ajax wil naar verluidt 25 miljoen euro voor de Oranje-international. 

Bergwijn kon bij Atlanta United grootverdiener worden, maar of hij zelf heil ziet in een overstap naar Amerika, is niet duidelijk. Zijn voorkeur lijkt te liggen bij een terugkeer naar de Premier League, een podium waarop hij met Tottenham Hotspur al actief was. Het is op dit moment wachten totdat The Foxes concreet worden met een eerste bod. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!