PEC Zwolle versterkt zich met Mbayo

Hamstra haalt 'aanvaller met lef' naar Zwolle: 'Past perfect in onze spelersgroep'

7 augustus om 12:37

PEC Zwolle heeft in de persoon van Dylan Mbayo de gewenste versterking voor de voorhoede gevonden. De 22-jarige aanvaller, die vorig jaar op huurbasis voor FC Dordrecht speelde, komt tijdelijk over van KV Kortrijk. De Zwollenaren hebben tevens een optie tot koop bedongen in de deal.  

"Ik ben heel blij met mijn overgang naar PEC Zwolle", laat Mbayo weten op de kanalen van de club uit Overijssel. "De Nederlandse competitie is natuurlijk niet onbekend voor mij. Het spreekt mij aan en dat geldt ook zeker voor de speelwijze van PEC Zwolle. De gesprekken die ik hier met de trainer en technisch directeur heb gehad bevestigden dat alleen maar. Ik hoop snel aan te haken en speelminuten te maken dit nieuwe seizoen."

Technisch directeur Gerry Hamstra is in zijn nopjes met de komst van Mbayo. "Dylan is een aanvaller met snelheid, lef en iemand die met een individuele actie wat kan forceren. Daarnaast past hij met zijn karakter ook perfect in onze spelersgroep. We wensen Dylan heel veel succes bij onze mooie club."

Mbayo droeg vorig seizoen negentien keer het shirt van FC Dordrecht. In die duels was hij twee keer trefzeker en gaf hij twee assists. Voor KV Kortrijk staat de teller op 61 duels, drie doelpunten en twee assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!