'Büttner wordt eerste zomerversterking Vitesse'

'Pikant: Vitesse berooft De Graafschap en gaat eerste versterking presenteren'

7 augustus om 11:06
Laatste update: 7 augustus om 11:17

Alexander Büttner wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste zomerversterking van Vitesse. De transfer is pikant, want de 35-jarige linksback komt over van provinciegenoot De Graafschap.

Büttner speelde de afgelopen twee seizoenen in Doetinchem, waar hij ook vandaan komt en na periodes bij Manchester United, Dinamo Moskou, Anderlecht, Vitesse, New England Revolution en RKC Waalwijk weer woont. Nu staat hij echter voor een beladen verhuizing naar Arnhem, waar hij zal gaan spelen voor Vitesse.

"Ik ga niks bevestigen noch ontkennen", zegt hoofdscout Theo Janssen, die over de transfers gaat bij Vitesse, tegen Omroep Gelderland. Een done deal is hoe dan ook in de maak. "We hebben een akkoord bereikt met Vitesse", bevestigt algemeen directeur Micahel Ogubai van De Graafschap aan de Gelderlander.

Büttner trainde woensdagochtend al niet meer mee bij De Graafschap, omdat hij een medische keuring zal ondergaan in Arnhem. Het is de bedoeling dat hij aanstaande vrijdag tegen Telstar al zijn rentree maakt. Vitesse-trainer John van den Brom heeft zich sterk gemaakt voor de komst van Büttner. De twee werkten in het seizoen 2011/2012 samen. Het leverde Büttner een droomtransfer naar United op.

Vitesse kreeg vorige week te horen dat het aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie mag beginnen. Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend door bellende zaakwaarnemers, vertelde Van den Bom al aan De Telegraaf. "Zoveel spelers worden er aangeboden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!