Veel begrip voor keuze van Priske voor Wellenreuther

Dilemma voor Bijlow: 'Het is ook nog maar de vraag wie er voor hem komt'

7 augustus om 09:48
Laatste update: 7 augustus om 10:26

De heren aan tafel van VoetbalPraat begrijpen goed waarom Feyenoord-trainer Brian Priske voor Timon Wellenreuther kiest als verdediger van het Rotterdamse doel. Een vertrek van Justin Bijlow ligt daardoor voor de hand én is wenselijk voor de 26-jarige doelman zelf, luidt de conclusie. 

"Het verraste me niet echt. Ik had wel verwacht dat Brian Priske voor Wellenreuther zou kiezen", opent Sjoerd Mossou de discussie. "Waar ik dat op baseer? Op basis van het afgelopen seizoen. Bijlow is lange tijd niet echt fit geweest en het verschil tussen de twee keepers is heel klein. Het zit hem in de details. Priske kijkt niet naar sentiment, dat blijkt wel. Hij kiest gewoon voor de keeper die hij het beste vindt."

Dat Bijlow een heel goede Eredivisie-keeper is, staat buiten kijf. "Maar als je de afgelopen vier jaar nuchter bekijkt, heeft hij gewoon te weinig gespeeld om er blind op te kunnen vertrouwen. Dan snap ik wel dat als je nog een goede keeper hebt, dat je dan voor hem kiest."

Exit Bijlow ligt voor de hand

"Ik vind het heel dicht bij elkaar liggen", haakt Karim El Ahmadi in. "Ik moet zeggen dat ik Wellenreuther in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV fantastisch vond. In de eerste tien minuten zette hij gelijk iemand één-op-één met zijn linkerbeen en we weten dat hij in de penalty's ook sterk is. Het zit dicht bij elkaar, maar ik denk wel dat Bijlow nu eraan denkt weg te gaan."

Ook Kees Kwakman doet zijn zegje. "Dat lijkt me de beste optie, dat hij ergens twee jaar kan gaan keepen. Maar goed, dat heeft puur met zijn fysieke problemen van de afgelopen jaren te maken. Dat gaat bij Feyenoord waarschijnlijk niet gebeuren. Het is wel frappant dat hij zijn contract heeft verlengd, maar dat geldt ook voor Wellenreuther. Ik neem aan dat ze met beide keepers hebben besproken dat ze meewerken aan een vertrek. Ze gaan echt niet op de bank zitten. Maar het is ook nog maar de vraag wie er voor Bijlow komt. Ze kennen zijn historie natuurlijk."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!