Kwakman: 'De keuze van Farioli voor Pasveer is heel gek'

'De keuze van Farioli voor Pasveer is heel gek, ik denk dat er meer achter zit'

7 augustus om 09:25
Laatste update: 7 augustus om 09:26

Dat Francesco Farioli bij Ajax de voorkeur geeft aan Remko Pasveer onder de lat, doet de wenkbrauwen aan tafel van VoetbalPraat fronsen. Sjoerd Mossou meent dat de Amsterdammers de rest van het keepersgilde naar de uitgang drukt en ook Kees Kwakman vermoedt dat de keuze voor Pasveer niet alleen op sportieve gronden rust. 

"Pasveer. Daar zullen ongetwijfeld voetbaltechnische redenen aan ten grondslag liggen. Als hij het een slechte keeper zou vinden, zou hij hem echt niet opstellen", begint Mossou de discussie. "Maar als je deze groep keepers hebt en je kiest voor het begin van het seizoen, ver vóór de transferdeadline, voor een keeper van veertig... Dan geef je natuurlijk wel een signaal af. Dat is geen hogere wiskunde."

Kwakman: "Zeker als je kijkt hoe Ramaj het vorig jaar heeft gedaan. Tuurlijk, die maakte ook wel eens een fout en daar mankeerde ook wel wat aan, maar in die situatie bij Ajax heeft hij het vorig jaar heel goed gedaan. Hij is heel jong nog en lijkt ook wel een beetje op Pasveer. Hij is goed in de opbouw en kan meespelen. Het blijft gewoon een heel gekke keuze. Ik denk dat er meer achter zit. Als ze voor Rulli en Ramaj bij elkaar iets van twintig miljoen kunnen krijgen, dan zijn ze gewoon blij."

Rulli naar Marseille

Voor Gerónimo Rulli heeft Ajax inmiddels een oplossing gevonden. De doelman vertrekt, mits het papierwerk geen problemen oplevert, voor circa vier miljoen euro naar Olympique Marseille. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!