Kwakman analyseert keuze van Farioli voor Pasveer

'Dat Rulli weggaat is ideaal voor Ajax, maar bedoeling was om Ramaj te laten gaan'

7 augustus om 08:17
Laatste update: 7 augustus om 09:11

Kees Kwakman denkt dat het opstellen van Remko Pasveer bij Ajax niet alleen sportieve redenen heeft. De analist denkt dat de Amsterdammers koste wat kost een keeper wilden verkopen en daarom Diant Ramaj en Gerónimo Rulli ontevreden wilden maken.

"Er zijn er nu drie ontevreden, dus daar zal wat aan gedaan moeten worden", doelt Kwakman op Ramaj, Rulli en Jay Gorter. "Ramaj gaat volgens mij vertrekken, dat lijkt mij althans, en Gorter keept ook al een aantal jaar niet. Je ziet heel duidelijk dat door voor Pasveer te kiezen, ze een heel duidelijk signaal afgeven met die keepers en dat ze willen dat er iemand vertrekt." Rulli zou inmiddels akkoord zijn met een stap naar Olympique Marseille.

Volgens tafelgenoot Sjoerd Mossou is het vertrek van Rulli goed voor het keepersgilde bij Ajax, maar nog niet genoeg. "Dat Rulli weggaat is ideaal voor Ajax, dat was ook de bedoeling, maar de intentie was om het met Ramaj te doen. Kroes heeft dat ook uitgelegd vorige week en dat is niet alleen bij de keepers zo, maar er moet heel veel gebeuren. Ze willen dat salarishuis flexibel inrichten, dat heeft ook alles met deze zet te maken."

Farioli koos in de wedstrijden tegen FK Vojvodina voor Pasveer en wilde daar niet te veel over kwijt. Ramaj, Rulli en Gorter lijken daardoor buiten de boot te vallen, waardoor een vertrek lonkt voor die drie. De Argentijn gaat dus waarschijnlijk naar Marseille en de naam van Gorter viel al bij Go Ahead Eagles.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!