Sutalo kan nog altijd naar Bologna, ook interesse in Sosa

'Sutalo kan nog altijd naar Italiaanse Champions League-deelnemer, ook interesse in Sosa'

7 augustus om 06:50
Laatste update: 7 augustus om 10:21

De transfermarkt lijkt bij Ajax nog niet echt op gang te komen, maar toch is er volgens het Algemeen Dagblad al interesse in een aantal spelers. Zo is Josip Sutalo nog altijd in beeld bij Bologna en kan ook Borna Sosa op interesse rekenen.

Wat betreft Sutalo kwam de Italiaanse interesse begin juli al naar buiten. Bologna wil het geld dat de ploeg kreeg voor de verkoop van Joshua Zirkzee investeren in een centrumverdediger. Sutalo is daarvoor één van de namen die wordt besproken, maar de mandekker staat zelf niet te springen om die transfer. Ondanks dat hij in Bologna Champions League kan spelen, wil hij zich bewijzen bij Ajax.

Voor Sosa is de situatie heel anders. De landgenoot van Sutalo werd al teruggezet naar de beloften in afwachting van een transfer en ook voor hem is er genoeg interesse. Ajax wil echter niet te veel verlies op hem pakken. Sosa werd voor acht miljoen euro aangetrokken, maar er is nog geen enkele club die dat bedrag voor de Kroaat wil neertellen.

Ajax zou niet alleen bereid zijn om Sosa en Sutalo te verkopen, er moeten nog wel meer spelers weg uit Amsterdam. Volgens het Algemeen Dagblad wil ‘het bezuinigen­de Ajax alleen snel en veel geld verdienen’. Zo moet Sutalo of Jakov Médic weg, voordat de beoogde aanwinst Daniele Rugani binnengehaald kan worden. Ditzelfde geldt voor Chuba Akpom en het binnenbrengen van Wout Weghorst.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!