Gorter in verband gebracht met Go Ahead Eagles

'Naam van vooralsnog overbodige Ajax-speler valt bij Go Ahead Eagles'

6 augustus om 23:54
Laatste update: 7 augustus om 10:18

De naam van Ajax-doelman Jay Gorter is gevallen in De Adelaarshorst. Dat nieuws brengt Voetbal International dinsdag. Go Ahead Eagles moet zeer waarschijnlijk een nieuwe keeper aanstellen, want Jeffrey de Lange staat op het punt om te vertrekken uit Deventer. 

De Lange, de voorlopig nog onbetwiste basiskeeper van Go Ahead, is hard op weg naar Engeland. Daar gaat hij volgens diverse media op korte termijn een contract tekenen bij Championship-club Blackburn Rovers. Tijdens de zoektocht naar een opvolger is de naam van Gorter gevallen. 

De 24-jarige keeper werd in de zomer van 2021 nog door Ajax opgepikt bij Go Ahead. In de eerste maanden van het afgelopen seizoen presteerde hij nog verdienstelijk als vervanger van de toenmalige geblesseerde Géronimo Rulli, die Ajax gaat inruilen voor Olympique Marseille. Uiteindelijk raakte ook Gorter geblesseerd, en werd Diant Ramaj de eerste doelman. 

Gorter zou volgens VI mogelijk kunnen leven met een rol als tweede keeper dit seizoen. Maar als hij nul perspectief heeft op speeltijd, is een vertrek aannemelijk. Go Ahead is dus een optie, maar het is niet duidelijk in hoeverre dat voor de Deventenaren haalbaar is.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!